Stettin – Polens Paris

szczecin_2.jpg

Det tager måske lidt tid, før man opdager det. Men når du først fornemmer det, mærker du det tydeligt. Stettin er, som at være i Paris i begyndelsen af 60’erne. Trafikstøjen. På . De travle husmødre på markeder og i butikker. Familierne om søndagen med papa i spidsen og ungerne nydelige i tøjet med deres is. Pigerne. På trods af få penge utroligt chikke, og de går, og de ryger deres cigaretter på den særlige elegante måde, som man ellers kun ser i Frankrig. De galante unge mænd Kajerne med restauranter og lystfiskere. Barerne, dansestederne, de gode spisesteder til utroligt lave priser. Kirkeklokker og klokkespil. De mange hundrede års påvirkning af fransk kultur fornægter sig ikke.

100.000 studerende. På universiteter, tekniske læreanstalter og akademier uddannes dygtige unge, som i løbet af få år vil være rygraden i et polsk økonomisk mirakel, som kun de færreste drømmer om i dag. En by der er præget af ungdom.

szczecin_2.jpg

Det er nu Polen skal opleves. Præget af humanisme og medmenneskelighed. På mange måder ligner de os danskere. Nysgerrige, videbegærlige og med sans for forretning.

Og så er der billigt. En faglært polsk arbejder tjener 15-20 kr. i timen. Derfor er alt, hvad der kræver menneskelig arbejdskraft, og som fremstilles i Polen meget billigt. Tandlæger, læger, kurophold. Porcelæn, krystal, lædervarer, sko, frisører, kosmetologer, apotekervarer og naturmedicin. Bilreparationer. Importerede mærkevarer derimod er kun noget billigere. Med hensyn til f.eks. herresko, er polske kvalitetssko af en  høj klasse. Håndværksmæssigt men så sandelig også med hensyn til design. Cigaretter, øl, vin, spiritus er til uhyre lave priser. Men også ting som køkkener og hårde hvidevarer er der meget at spare på.

szczecin_3.jpg

Der findes private hospitaler, tandlæger, kursteder mv., der er af meget høj standard, som frekventeres af mennesker fra hele verden.

Så der er mange egoistiske grunde til at tage til Polen,.Ved at besøge Polen og at få lavet ting i Polen er du imidlertid også med til at fastholde den dygtige arbejdskraft i Polen, som landet har brug for, og  være med til at genrejse et land, der efter lang tids undertrykkelse har brug for en hjælpende hånd.

Velkommen

Fotogalleri

tandlæge, kurrejser, skønhedskirurgi, implantat, skønhed, afslapning, rekreation, operationer